Monday, June 6, 2011

Hari Keluarga =)

Assalamualaikum wahai Readers sekalian .
hari ini nak tahu hari apa ?
hari ini hari Sabtu la . . (4hb Jun 2011) . HAHAHAH !
betulkan ? okey okey . .
actually hari ini Hari Keluarga Haji Md Shah .
iaitu arwah moyang Diha . . .
kiranya Diha ni generasi ke 4 la ..
tak sangka sebenarnya keluarga Diha sememangnya BESAR !
bangga pula ada keluarga yang besar , tapi . . . .tak kenal pon . .
ye la , masing-masing duduk jauh . .
ada yang dari Singapore , Johor , Kuala Lumpur dan lain-lain tempat lagi la . .
Hari Keluarga ini ialah kali ke-3 yang diadakan. . .(5 tahun sekali)
Hari Keluarga ini diadakan di Perkarangan Rumah Haji Munji , Kampung Melaka Pindah , Alor Gajah Melaka . (rumah datuk saudara ) .
sewaktu perbicaraan bermula , Diha dan sepupi Diha yang lain bukan duduk diam .
masin-masin pergi belakang rumah , snap gambar .
mana taknya , masing-masing 'gila kamera' . .
penuh 4GB memory card .
HAHAHAH ! ye la , rindu sepupu ..  sepupu semua duduk jauh . .
sesekali jumpa , memang gila la . . .
HAHAH !
tersebut adalah gambar gambar yang telah kami 'posing maut' :P

snap depan cermin . . . Shafiq dan Diha

Hafeez , Faris , Shafiq , Mira

Diha dan Shafiq

Shafiq , Diha , Opah (kakngah)

cantik tak gambar ini ?
keluarga Haji Sulaiman sahaja :)

Tok Ude :)

ini gambar waktu Hari Keluarga yang pertama pada tahun 2001
yang berlangsung di halaman rumah Diha . .
*time ini Diha kecil lagi , but ada dalam gambar tu taw ^^

Ini gambar Hari Keluarga yang ke 2 pada 2006
yang di langsungkan di Hutan Rekreasi Ayer Keroh Melaka

Ini pula Hari Keluarga yang ke 3 bertempat di rumah arwah Nek Long Diha
*dalam gambar ini cuma induk-induk sahaja

Diha dan Mira , kepanasan mencari kipas :P

time sukaneka :)

acara bawah 6 tahun
*rebut kerusi !

Din , Diha n Hafeez pon masuk acara jugak taw . .

Posing ! V

nak di ikutkan memang banyak gambar . . .
nak tunggu upload picture dalam blog ni alamatnya sampai ke esok pagi pun tak habis rasanya . .
HAHAHAH !
cuma ini sahaja lah yang dapat Diha kongsi kan dalam blog ini . .
nak tengok lebih banyak ?
add la dekat fb . .
*tiada paksaan ^^
HEHEHE ~

No comments:

Post a Comment