Monday, May 16, 2011

Al- Fatihah

Assalamualaikum wahai Blogger .
post Diha kali ini mengenai sahabat Diha yang sudah pulang ke illahi . . 
nama arwah Mohammad Haziq b Yusof
berumur 17 tahun
tinggal di Kampung Kelemak Alor Gajah Melaka . . 
arwah student SMK Dato Dol Said kelas akaun . . 
arwah pergi pada 12hb Mei 2011. . 
pemergian beliau menimbulkan berjuta kesedihan daripada kalangan kawan-kawan , dan keluarga . . 
arwah meninggal akibat kemalangan yang ngeri . . 
motor arwah menembusi kereta . .
ramai yang berusaha untuk mengeluarkan motor arwah dari kereta tersebut , 
malangnya tidak berjaya . . 
arwah mengalami cedera parah di bahagian kepala dan arwah meninggal di hospital . . 
arwah seorang yang baik , nakal , pandai berlawak , periang , sporting , dan macam-macam lagi . . 
"Haziq , aku dan kawan kawan yang lain tak akan pernah lupakan kau . 
ktowang takkan cari pengganti kau dalan hidup kitowang . 
kau memang sahabat yang terbaik . lepas ni tiada sesiapa yang buat kecoh dekat sekolah , 
tak ada siapa lagi yang buat lawak terbahak-bahak . 
 aku akan selalu doakan kesejahteraan kau dekat sana ok . 
Ya Allah . . kau tempat kan lah arwah dalam kalangan orang beriman . . 
amin"
dekat sini , Diha ingin meminta setangkai doa dari kowang untuk sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah . . 
sesungguhnya pemergian nya meninggal kan beribu rasa pahit . . :(
korang boleh klik link dekat atas ni untuk baca wall arwah . . 

3 comments:

  1. al-fatihah..
    cdeh glew bile dgr cite arwah hazig nie at mmbe2..
    hrap dye tenang dialam sana..

    ReplyDelete