Thursday, May 26, 2011

Karak Movie

Hello Readers !
wink wink !
wassup guys ?
hope korang semua happy2 jer oke :)
today entry Diha mengenai cerita yang baru je di tayangkan dekat wayang . . 
tajuk dia "Karak-Laluan Puaka"
walaooo ! tajuk je pun dah seram seyhh . . 
Berdasarkan kisah legenda dan penampakan yang mengerikan di sepanjang jalan raya Karak,
 ‘Karak’ merupakan filem keluaran Kru Studios yang bakal membawa anda ke dalam
 dunia filem seram dan diarahkan oleh pengarah terkenal, Yusry Abdul Halim.
Barisan pelakon yang membintangi filem seram ini ialah 
Shahir AF8, Sheera Aiyob, Along Eyzendy, Kilafairy dan Sidek Hussin. 
Filem ini akan ditayangkan pada 26 Mei 2011.
Tersebut adalah SINOPSIS cerita :)
Empat pelajar kolej sedang menuju kembali ke Kuantan selepas bermalam di KL dan mereka terperangkap dalam kesesakan lalulintas yang teruk sepanjang Karak Highway.
Oleh kerana mereka mempunyai kelas pada keesokan awal paginya, mereka membuat keputusan untuk keluar dari lebuhraya dan meneruskan perjalanan mereka menggunakan jalan lama. Mereka tidak mengetahui bahawa keputusan ini akan mengubah hidup mereka selamanya.
Kisah sebuah kereta Volkswagen kuning yang dianggap berhantu, yang sering mengganggu perjalanan di sekitar lebuhraya Jelapang. Hantu Volkswagen kuning ini mula menganggu kenderaan di jalan raya sejak tahun 1956, tetapi tidak ketara dan orang ramai masih belum menganggap ia sesuatu yang mengaibkan.
Tetapi sejak lebuhraya Utara Selatan dibina merentasi kawasan yang dinamakan Jelapang, sejak itulah hantu Volkswagen kuning semakin ketara muncul dengan mengganggu kenderaan yang lalu lalang di situ. Puncanya dipercayai bermula dari sebuah kisah seorang isteri curang yang telah membunuh suaminya dengan kejam dan kemudian merampas kereta Volkswagen kuning milik suaminya.
Sang suami mati sambil menyimpan rasa dendam yang membara untuk memiliki semula Volkswagen kuning tersebut. Kenyataannya, jika benar hantu Volkswagen kuning ini wujud dan pernah dilihat orang, maka itu adalah jin (keturunan iblis yang bergelar jembalang), bukan si suami malang yang mati dibunuh kejam.

Volkswagen ini akan muncul secara tiba-tiba dan sekiranya pemandu memotong kereta tersebut , ia akan berada di hadapan secara mengejut.Dipercayai , kemalangan berlaku disebabkan gangguan Volkswagen kuning.

No comments:

Post a Comment